BOFI i medierne

BOFI i medierne
BOFI optræder fra tid til anden i de danske medier, både aviser, tidsskrifter og på digitale medier. Herunder kan du læse et udpluk af nogle af de temaer, hvor BOFI har bidraget til debatten omkring økonomi.


Søndagsavisen, d. 27. november, 2016.
Artiklen har fokus på danskernes økonomiske reserve, hvis uheldet er ude: »Hvis man ikke opbygger en reserve, ender man let i en situation, hvor meget af ens månedlige rådighedsbeløb går til smålån hist og pist, som ofte kan være ekstremt dyre. Det er en ødelæggende karrusel, og hvis man ikke gør noget ved det, kan man let komme i økonomisk uføre,« siger Mads Gudesen Plovdahl.

Klik her for at læse hele her.


BOFI er (igen) på forsiden af Børsen
BOFI har leveret beregninger til finansiering af tre forskellige sommerhuse, som indgår i en artikel med fokus på køb af sommerhus med udlejning for øje.

Du kan læse hele artiklen her.BOFI på forsiden af Børsen
BOFI er på forsiden af Børsen søndag d. 7. februar 2016. Overskriften lyder “Jeg er bedre til at rådgive end bankens sælgere”. Artiklen sætter fokus på Mads Plovdahl som en af de første uafhængige økonomiske rådgivere og hvordan BOFI rådgiver sine kunder omkring privatøkonomi.

Artiklen kommer bl.a. med tre gode råd i relation til din privatøkonomi: 1. Vær aktiv: Hold løbende øje med din privatøkonomi - er der muligheder for at optimere din økonomi? 2. Gør det selv: Hvorfor koster det ene investeringsprodukt mere end det andet? Er det værd at betale bankerne mange penge for at gøre noget, man selv kunne gøre? 3. Vær kritisk: Få en "second opinion" på bankens forslag - måske er der penge at spare eller andre muligheder, der er mindst lige så gode.

Du kan læse hele artiklen her (kræver dog abonnement til Børsen).
top-okonomi-blogs-badge
BOFI (igen) nomineret som en af Danmarks bedste økonomiblogs
BOFI blev (igen) i september 2015 nomineret som en af de 13 bedste økonomiblogs her i Danmark. Vi er naturligvis meget stolte over af at blive modtage denne nominering, hvilket tydeligt indikerer at 1) nogen læser vores blog og 2) dem, der læser bloggen synes at indholdet er godt.

Vi vil fortsætte med at skrive om forskellige emner indenfor privatøkonomi, der har relevans for dig i din hverdag. Så kig forbi BOFI's blog fra tid til anden og lad dig inspirere af privatøkonomiske emner.
Mikonomi Award - Privatøkonomi
BOFI nomineret som en af Danmarks bedste økonomiblogs
BOFI blev i september 2015 nomineret som en af de 25 bedste økonomiblogs her i Danmark. Vi er naturligvis meget stolte over af at blive modtage denne nominering, hvilket tydeligt indikerer at 1) nogen læser vores blog og 2) dem, der læser bloggen synes at indholdet er godt.

Vi vil fortsætte med at skrive om forskellige emner indenfor privatøkonomi, der har relevans for dig i din hverdag. Så kig forbi BOFI's blog fra tid til anden og lad dig inspirere af privatøkonomiske emner.
Udløb af afdragsfrie lån
I December 2011 blev afdragsfrie lån diskuteret i en artikel i Ekstra Bladet. Fokus var på udløbet af afdragsfriheden, der potentielt kunne medføre at folk må gå fra hus og hjem, hvis de ikke havde økonomien til at håndtere afdragene.

"Det her kan vise sig at være en bombe under boligejernes økonomi. Og det kan også gå hen og blive et samfundsproblem hvis for mange boligejere bliver ramt. Jeg tror ikke, vi kan undgå, at der er nogle, der må gå fra hus og hjem eller på anden måde må forhandle en alternativ afdragsordning med pengeinstituttet."

BOFI gav følgende "tommelfingerregler" for om man var i en økonomisk farezone:

1. Tjek boligpriserne i dit område. Har der været et salg af en bolig i nærheden af dig? Tjek kvadratmeterprisen og regn om til størrelsen på din bolig. Det er vigtigt at finde ud af, om ens bolig har samme værdi som dengang, man optog det afdragsfrie lån. Det har nemlig betydning for, om banken og realkreditinstituttet vil have dig til at afdrage. Husk at kigge på de faktisk handlede priser. Dem kan du tjekke på Boliga.dk og boligsiden.dk eller du kan kontakte en lokal ejendomsmægler.

2. Har du andre lån for eksempel banklån eller billån? Se hvornår de udløber og det skal helst udløbe inden, du begynder at afdrage på realkreditlånet. Hvis ikke, så se om ikke du kan skrue op for afdragene, så de kommer ud af verden.

3. Se på, hvor meget du sparer op allerede nu. Er det nok eller er det muligt for dig at lægge flere penge til side? Få lavet en beregning på, hvor meget du i givet fald skal afdrage, hvis du skal afdrage hele restbeløbet over 20 år. Hænger det sammen?

4. Hvis ikke det hænger sammen, så undersøg dine lånemuligheder. Kan du omlægge det meste af dit lån til ny afdragsfrihed og afdrage på den resterende del? Eller er der mulighed for at omlægge, så lånet helt eller delvis afvikles over 30 år? Måske kan du også få fuld afdragsfrihed igen, men husk at du så måske bare udskyder problemerne. Du kan lige så godt tage fat allerede nu.

5. Gennemgå dit budget med en tættekam. Er du overforsikret eller kan samme forsikringsdækning købes billigere? Hvad med alle ”luksus”-posterne (rejser, biografture mm.)? Kan der skæres her? Og hvad med dagligvarerne. Husker du at handle discount? Alle kan have gavn af at se, om de betaler for meget i det daglige.
Kritik af renteloftslån
I September 2011 blev renteloftslån lån diskuteret i en artikel i Ekstra Bladet. BOFI leverede beregninger til artiklen og blev citeret for følgende udtalelser:

"Det er et dårligt produkt. Renten skal stige voldsomt, hvis det skal kunne betale sig. Og der ikke meget, der tyder på, at renten stiger i den nærmeste fremtid. Kunderne betaler en høj pris for den ekstra sikkerhed, som det så ikke engang er sikkert, at de får brug for".

"Det skal være en sællert, og umiddelbart ligner det jo også et godt produkt, fordi det tager hånd om den usikkerhed, mange danskere har omkring renten. Danskere kan ikke gennemskue, hvor meget de rent faktisk betaler for renteloftet, siger han".

Boligfinansiering kan være overordentligt svært at gennemskue. Klik her og læs mere om hvordan BOFI kan hjælpe dig med finansiering af din bolig.
BOFI udtaler sig om budgetlægning i TÆNK Penge
Forbrugerbladet TÆNK Penge fokuserer i nr. 9 (Marts 2011) på forbrugernes brug af budget-værktøjer. For at forstå forbrugernes holdning til det at lægge budgetter, udtaler Mads Plovdahl fra BOFI:

"Jeg oplever, at folk synes det er både kedeligt og uoverskueligt. Man har en tendens til at lægge det hen i en bunke og gemme det til en anden gang".

Men det er vigtigt at lægge et budget for privatøkonomien... Ellers kan det gå meget galt:

"Der kan være store likviditetsmæssige udsving. I nogle måneder, hvor terminen falder, skal man bruge mange penge, og så er det en god idé at sætte penge til side hver måned. Og man finder måske ud af, at man har et lånebehov for at få det hele til at køre rundt".

Har man først fået lagt et budget, kræver dette løbende veligeholdelse, akkurat som ens bil eller bolig.

"Alting bliver jo dyrere og dyrere, og derfor er det vigtigt løbende at gå ind og justere budgettet. Ellers kan budgettet hurtig blive udvikle sig til en falsk tryghed, som kan munde ud i en kedelig opringning fra banken eller decideret økonomisk uføre".

Så husk at lægge et budget og husk at følge op på det løbende! Du kan bruge BOFI's budgetværktøj til det. Det er nemt og gratis. Klik her for at hente og læse mere omkring BOFI's budgetværktøj.