Bilfinansiering

Finansiering af bil
En stor del af bilmarkedet finansieres i dag gennem lån udbudt af bilforhandleren, hvor der ofte annonceres med så lave renter at bankerne ikke kan matche dette. Du bør dog være påpasselig med at lade dig forblænde af de lave renter, for ofte kræver bilforhandleren meget høje gebyrer for at formidle lånet. Gebyrer giver ikke skattefradrag - men det gør renter. Derfor kan det samlede regnestykke meget vel betyde at bankens forslag er bedst for dig, trods bankens højere rentesatser.

Leasing af bil
Der er alternativer til at lånefinansiere købet af en bil. Hvis du ønsker en ny (eller nyere) bil, men ikke er så fokuseret på at du skal eje bilen, kan leasing være en løsning. Leasing er en anden måde at sikre brugsretten til en bil, uden at du nødvendigvis ejer den. En lavere indledende udbetaling, faste leasingydelser og mulighed for at opsige leasingaftalen er nogle af fordelene ved leasing. Overkørte kilometer, bilens stand ved returnering samt ændrede køremønstre er nogle af ulemperne ved leasing.

Skal jeg vælge en firmabil?
Har du mulighed for at få firmabil, bør du nøje overveje de økonomiske konsekvenser herved. En firmabil betyder normalt at virksomheden afholder alle driftsomkostninger ved bilen, som du derved sparer. Til gengæld bliver du beskattet af firmabilen og du går glip af kørselsfradrag og kørselsgodtgørelse. Om du skal vælge firmabil eller ej, afhænger af flere faktorer: Hvor mange kilometer kører du privat og erhvervsmæssigt, benzinøkonomien, afstand mellem dit hjem og dit arbejde, bilens brændstofsøkonomi og meget mere.

Situationen er mere kompleks, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende. Vælger du en firmabil, som du også vil benytte privat, skal din virksomhed både generere omsætning til at dække bilens omkostninger, men også et overskud, der dækker beskatningen af fri bil. Et forkert valg kan koste dig mange penge i forhold til alternative løsninger.

BOFI kan hjælpe dig med at få det økonomiske overblik omkring lånefinansiering af bil, leasing af bil, valg af firmabil eller ej samt mange andre økonomiske problemstillinger omkring bilfinansiering. Kontakt BOFI og hør mere om hvordan jeg kan hjælpe dig.