Vurdering af lånemuligheder


Gennem livet vil de fleste have behov for at låne penge til opstart af ny virksomhed, køb af bil eller til andre formål. Skal du låne penge, bør du undersøge markedet for at finde det bedste lån, akkurat som man undersøger markedet for andre varer og serviceydelser. Leder du efter det billigste lån, bør du gå efter det lån med den laveste ÅOP ("Årlig Omkostning i Procent"). Husk at det ofte er ÅOP før skat, der oplyses - dine skattemæssige forhold kan derfor have betydning for, hvad der i sidste ende er mest fordelagtigt for dig.

Vurdering af risiko
Det billigste lån er ikke nødvendigvis det bedste lån for dig. Det bedste lån for dig afspejler din risikovillighed - derfor bør du kigge på risikoen ved de enkelte lån: Er lånet med fast eller variabel rente? Hvor ofte fastsættes renten - og på hvilket grundlag? Er der afdragsfrihed og hvornår udløber denne? Hvilke indfrielsesvilkår er gældende? Er der den korrekte balance mellem den rente, du betaler og den risiko, du løber? Fås samme lån billigere andre steder?

Dine eksisterende lån

De finansielle markeder er i konstant forandring. Derfor bør du jævnligt gennemgå dine lån for at sikre dig, at du har de rigtige lån i forhold til din økonomi. Ved gennemgangen skal du kigge på den rente, du betaler. Er det generelle renteniveau i samfundet faldet, bør det komme dig til gode. Har du afviklet anden gæld, forbedres din kreditværdighed og dette bør afspejles i den rente, du betaler.

For at vælge det rigtige lån - og løbende optimere sine eksisterende lån - kræver det overblik over markedsforholdene og indsigt i de enkelte lånetyper. Har du det? BOFI kan tilbyde dig en grundig gennemgang af dine lån og komme med forslag til, hvordan du optimerer din låneportefølje. I de fleste tilfælde resulterer dette i en forbedret daglig økonomi med penge sparet - penge, som kan komme dig og din familie til gode.

Kontakt BOFI og hør nærmere om hvordan jeg kan hjælpe dig med at få overblik og besparelser på dine lån.